27. feb. 2012

Gennemført dommeruddannelse :)



I denne weekend gennemførte jeg min nationale dommeruddannelse. Jeg bestod med en beståelsesprocent på 94% (man skulle have 75% for at bestå), og alle andre på kurset bestod også med bravour!

Unionen har en notits om det på deres hjemmeside, dette kan ses her

For mit vedkommende har jeg primært taget uddannelsen for at få en indgående kendskab til ISSF's regler. Som aktiv skytte - der forhåbenlig skal til internationale stævner de kommende år - synes jeg det er vigtigt at kende de regler, som vi skal følge. Skulle man være ude for noget uheldigt vedrørende dommere eller lign til et stævne, ved man desuden om man har en sag...
Desuden regner jeg stærkt med at melde mig som banekommandør til det forestående EM på 10m i Odense..

19. feb. 2012

Landsholdssamling mm.

I denne weekend har jeg som altid været lidt omkring og skyde.
Lørdag havde vi juniorlandsholdssamling i Trehøje. Jeg var dog allerede taget til Jylland fredag eftermiddag og jeg overnattede hos Sune Bjerg til lørdag. Selve lørdagen forløb for mit vedkommende lidt anderledes end for de andre, da jeg skød på Scatt-anlæg hele dagen. Da min luftsæson er slut, havde jeg taget min cal. 22 riffel med, så jeg stod det meste af tiden i opholdslokalet uden at affyre et eneste rigtigt skud, mens de andre stod på banen.
Dagens skydnigner blev sluttet af med en "drengene mod pigerne" konkurrence på luft. Her fik drengene - til Jesper Krings store ærgelse - en ordentlig omgang tæsk af pigerne. Meeeen, det skal nok blive anderledes når vi rykker udendørs :)
Efter skydningen tog næsten alle sammen ud at bowle og spise i Herning. Det var vi drenge en hel del bedre til - heldigvis!

Sune og jeg overvejer stærkt at starte til bowling i stedet :P


Det meste af dagen idag har jeg brugt i Glostruphallen sammen med Kenneth Nielsen og Ib Hansen. Jeg forsøgte mig i alle tre stillinger, så jeg snart kan begynde for alvor at skyde helmatch igen.
Til at starte med skød jeg dog lige en 60 liggende, som endte med 592, hvilket var tilfredsstillende. Specielt de sidste 28 skud var fantastiske, her smed jeg kun et enkelt point :)

13. feb. 2012

Acceptabel start på sæsonen i Eskilstuna med 587 + 586 :)

Lørdag formiddag drog Kenneth Nielsen og jeg selv afsted mod Eskilstuna i Sverige for at deltage i deres "dubbeltest" stævne. En køretur på små 7 en halv time blev det til, før vi endelig ramte det bookede hotel. Et hotel der mildest talt var "rustikt".

Der var ikke sparet på brun velour og små runde billeder :P

Søndag morgen tog vi så ud til banen og indledte 50m sæsonen. For mit vedkommende blev det en okay start, som jeg jævnfør min træningsindsats (4 gange liggende i år) må stille mig tilfreds med...
Den første skydning startede nervøst, og jeg smed 8 point på de første 24 skud. Derfor holdt jeg en pause, hvorefter jeg fik lagt mig meget bedre, og slutte af med at smide 5 point på de sidste 36 skud. I alt blev det altså til 587 med serierne 97 98 97 98 99 98...
I den næste skydning bestemte jeg mig for at være aggressiv fra start, hvilket bestemt ikke gav bonus. 4 niere på de første 5 skud, så er vi satme igang...! Hele denne skydning var faktisk noget værre rod, indtil jeg efter 42 skud desperat forsøgte at gå tilbage til en ekstrem flad stilling med helt strakte ben som jeg skød i for nogle år siden... Resultatet blev at jeg efter denne ændring ikke lavede flere niere, og altså sluttede skydningen af med 18 tiere... I alt blev det til 586 med serierne 96 97 97 97 99 100...
Jeg har pt store problemer med at jeg "taber" skuddene, og altså inkasserer en hel masse lave niere... Jeg har dog en ide om, at jeg efterhånden har fundet fejlen.. :)
Kenneth Nielsen skød personlig indendørs konkurrencerekord deroppe med 598 og hele 51 krydstiere! Desuden skød både Harald Stenvaag, Ole Magnus Bakken og Sam Andersson 598, så niveauet var højt.

Mig under den anden skydning

Banerne i Eskilstuna var udstyret med det nye Sius Ascor lasersystem der skulle markere ekstremt præcist!

Liggende skydning foregik på borde. De gyngede mindre end forventet. Jeg skød på bane 1, og Kenneth på bane 2.

Kim Andre Lund i aktion under sin helmatch (han skød 387 stående). Hvis man kigger efter kan man se, at han har sat en masse gummiringe på sit løb. I teorien skulle de dæmpe svingningerne i riflen, og dermed få den til at ramme bedre. Han havde testet riflen med ringenge på, og mente at have set forbedringer. Han ville dog ikke afvise at disse forbedringer var tilfældige, og ringene måske bare var noget hokus pokus :P

Flere billeder fra stævnet og turen derop kan ses på Kenneth Nielsens blog

10. feb. 2012

Turen går til Eskilstuna


50m sæsonen er desværre ikke startet i Danmark endnu, så derfor må man jo tage hen til der hvor de rent faktisk holder nogle stævner. Derfor tager jeg sammen med Kenneth Nielsen (Anders Sode skulle oprindeligt også have været med, men er desværre blevet syg) afsted mod Eskilstuna imorgen - det ligger lige vest for Stockholm. De holder flere gange årligt deres "dubbeltest" stævner, hvor man altså kan skyde 2 gange :)
Google Earth siger at turen vil tage ca. 7 timer i bil, så med lidt indlagte pauser undervejs kommer det til at tage det meste af en dag. Derfor overnatter vi og skyder først søndag, så vi ikke er helt møre ovenpå køreturen. Der er bestilt tid til 2 gange 60 liggende søndag, med start klokken 9.30 ;)

Jeg har på det seneste trænet liggende nogle gange i Glostruphallen, og i anledning af weekendens konkurrence, valgte jeg at bruge min fredag aften på at træne sammen med Kenneth. Jeg knipsede et par billeder under træningen, som kan ses herunder:

Glostruphallen er blevet et fantastisk sted at træne efter de har fået elektroniske baner!


For mit eget vedkommende blev det ikke en træning med nye rekorder af nogen art, men der var dog gode takter undervejs. Jeg sluttede med en serie på 589 (100 98 96 100 98 97). Den fjerde serie var rigtig god, hvis bare jeg dog kunne gøre sådan i alle 60 skud.... :P



Nyt skytteblad på gaden :)


Det nye skytteblad er lige udkommet. Denne gang i et nyt - og efter min mening - meget bedre layot. Jeg har til dette blad skrevet en artikel med tilhørende billeder om min oplevelse til Team Danmark receptionen i sidste uge. Denne artikel kan for de interesserede læses på side 34.

Selve bladet kan ses her

3. feb. 2012

50m træningen er for alvor gået igang :)


Da jeg igår var på 50m banen for tredje gang i år, var det tid til for alvor at se om  jeg stadig kan ramme. Derfor skød jeg en 60 liggende, som efter 20 skud så noget jævn ud, men faktisk endte det helt godt. Jeg fik 593 med serierne 100 96 99 99 99 100 (nb. det er en indendørs 50m bane), og efter skydningen lagde jeg mærke til, at jeg på de sidste 37 skud kun smed to point, så der er helt sikkert noget at arbejde videre med :)
De første 50 skud var med utestet SK rifle match ammunition, og da jeg løb tør for dem efter 50 skud, fik jeg 10 Eley Tenex af Anders Sode som jeg sluttede af med. De sidste 10 skud er samtidig klart de bedste, da der er 105,4 i serien. Jeg glæder mig til at skyde med mine testede Tenex igen, men dem er der desværre ikke råd til at træne med hele tiden..
Udover 50m fik jeg også skudt næste runde af SK-cup, som mit hold er gået videre i. Her satte jeg personlig rekord med 197 point (15m DDS). Desuden har jeg i den forgange uge også skydt Ø-stævne, som er kvalifikation til præmievåben. Her fortsatte jeg den gode stime i første skydning med 197, mens mesterskabet på 193 var mere på det jævne.

Alt i alt en god uge :)


1. feb. 2012

Team Danmark har fået en donation på 10 millioner rettet mod kommende OL-talenter!

Kronprins Frederik ved offentliggørelsen

Som jeg skrev igår, var jeg idag inviteret til Team Danmark reception. Denne reception blev afholdt på Ny Carlsberg Glyptoteket i København, så selvom jeg fik en smule fravær fra skole, stoppede den kulturelle dannelse altså ikke helt... :P

Til receptionen overrakte Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling en check på 10 mio. kr. til Team Danmark. Pengene er målrettet de danske OL-talenters kamp for at komme til OL i Rio 2016. Det vides ikke på nuværende tidspunkt om Dansk Skytte Union er et af de forbund der får glæde af donationen, men man har jo lov til at håbe!
- Team Danmarks dybere beskrivelse af donationen kan ses her

Ved arrangementet deltog bland andet HKH Kronprins Frederik, som var i selskab med Erling Jensen (Direktør i Dansk Supermarked) og Carl Holst (Formand for Team Danmark).
Udover offentliggørelsen af den store donation, tog alle tre sig tid til at snakke med de enkelte udøvere. Det er super fedt at vi i Danmark har en kronprins som interesserer sig så meget for alt hvad der omhandler sport!
Ved denne lejlighed fik jeg blandt andet fortalt ham en smule om de forskellige OL-dicipliner indenfor skydning. Desuden måtte jeg desværre sige at han ikke skulle regne med at se mig i London til sommer, da han spurgte ind til om han skulle forvente at se mig derovre. Måske i 2016?
Jeg synes alt i alt, at det var et godt arrangement som Team Danmark havde stablet på benene, og jeg er som tidligere nævnt rigtig glad for at være blevet inviteret med som et muligt fremtidigt OL-talent.

Jeg fandt noget omtalte af arrangementet på internettet:

En billedserie taget af fotograf fra B.T. kan ses her (jeg spottede mig selv i den røde landsholdsdragt på billede nummer 2) :P

DR-sportens indslag om eventet kan ses her (jeg står på "langsiden" og ser på at de spiller badminton, iført den karakteristiske røde landsholsdragt)
- Indslaget om donationen starter ca. 5 minutter og 40 sekunder inde i udsendelsen

Victor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen gav en opvisning i badminton

Der var en del journalister til stede som fulgte kronprinsen tæt!