9. jun. 2013

IWK Suhl - Personlig rekord og 7. plads til verdens største juniorstævne

50m banen i Suhl fra ende til anden. Hele 95 baner råder de over, dog udstyret med Gehman-kasser (papskiver)
Tirsdag morgen gik turen for anden gang IWK Suhl, et stævne der bliver kaldt for verdens største juniorstævne, med deltagere fra hele verden - Selv Nordkorea!

Et af mine mål for i år er at jeg skulle i finalen i enten Suhl eller Plzen (tager til Plzen i næste uge). Det har hele tiden været oplagt at jeg skulle snuppe denne finaleplads på liggende, men sådan skulle det ikke gå. Derimod skulle helmatchen i Suhl vise sig at blive den bedste nogensinde, hvilket rakte til den eftertragtede finaleplads :D

Onsdag var der ikke nogle konkurrencer på programmet, dagen stod derfor på træning samt tøjkontrol, noget der altid kan udvikle sig til lidt af en seance når der skal måls overlap og stivhed i skydetøjet. Jeg selv kom rimelig hurtigt og smertefrit igennem, og fik skrevet mine skydebukser på mit såkaldte "yellowcard". Med dette kort ved hånden behøver jeg i princippet aldrig at gå i tøjkontrol igen i det sæt skydetøj, noget der kan spare timers venten ved de store stævner..

Det var dog ikke alle som kom lige hurtigt gennem tøjkontrollen. Camilla og Astrid ventede i lang tid før det blev deres tur.. Her illustrerer Camilla og Niels deres utilfredshed med nummersystemet.
Endelig blev det deres tur, her vejes Camillas riffel for at tjekke at den ikke overskrider pigernes max-vægt på 6,5 kg.
Næsten alle Italienerne havde fået nyt skydetøj for 3 måneder siden og klarede ikke stivhedskontrollen i første omgang. De måtte derfor ud i en ordentlig slåskamp med deres tøj for at få det blødgjort nok til at måtte stille op i det til stævnet :)
Der bliver målt både tykkelse og stivhed i tøjet, nogle gange i en lidt mere dyster tone end her...
Torsdag - 60 liggende:
Torsdag skulle den første konkurrence skydes, 60 liggende for drengenes vedkommende. Jeg havde sat mig op til at skulle i finalen, men sådan blev det ikke. Grundet papskiverne i Suhl skød vi ikke på decimaler, men derimod på heltal, hvilket ofte er en mindre ulempe for mig.

Vejret var ikke helt nemt med meget afvekslende blæst og lys der skiftede konstant, men under alle omstændigheder skulle jeg have skudt flere point. Resultatet blev:
 
98 97 97 96 98 98 = 584      29*
 
Der skulle sølle 585 med 27* til at gå finalen, en enkelt 9,9 som var blevet talt ind til en 10,0 så havde den været der.
Jeg endte på en placering som nummer 11, hvilket rent placeringsmæssigt er ret godt, men i München skød jeg 589 i meget værre vejr, så jeg var svært utilfreds efter skydningen.
 
Et plaster på såret kom dog senere, da det viste sig at vores holdresultat (Jeg selv 584, Alexander 584 og Niels 582) rakte til en sølvmedalje efter Tjekkiet.
Præmieoverrækkelserne i Suhl er altid noget af et show med musik og lys :)
Torsdag skød damejuniorerne halvmatch. Ligesom os drenge i liggende kom Camilla og Astrid desværre ikke videre fra indledende runde. Den nye finaleform på halv- og helmatch er dog noget af et cirkus at overvære.
Damejuniorfinale på halvmatch. I den nye finaleform skal man skifte stillinger på tid undervejs, hvilket banker stressniveauet helt i top!
Damejuniorerne er færdige med liggende og straks flyver de op for at skifte om til stående.
9 minutter senere starter den afsluttende del af konkurrencen, 15 stående skud. På de 9 minutter skal man udover at stille om på tøjet og riflen også have nået at skyde prøveskud.
Fredag - 10m luft uden min deltagelse
Fredag stod den på luftriffelskydning i Suhl. Det er den discplin jeg satser mindst på, og derfor havde jeg fået lov at sidde over og koncentrere mig 100 % om 50m konkurrencerne torsdag og lørdag.
Resten af de danske riffelskytter var dog i aktion.
Første skydehold i herrejuniorernes 10m konkurrence. Alexander Helleskov er nummer 5 fra højre.
Ingen fantastisk dag for den normale luftspecialist, men et par trykkede og flækkede ribben gjorde det ikke nemt!
Torsdag bød på "Pre Event Training" inden pigernes 60 liggende lørdag. Her hjælper Mikkel (træner for talentskytterne) Camilla.
Astrid med et noget alternativt kikkertstativ :D
Lørdag - Dagens hvor jeg ramte beatet på helmatch
Så kom den sidste konkurrencedag, dagen hvor herrejuniorerne skulle skyde helmatch. Dagens startede tidligt med fødselsdagssang for Astrid (hun skulle allerede skyde klokken 8, så 5.20 braste vi ind på værelset).
 
Min helmatch blev en kæmpe succesoplevelse. Jeg var opsat på at skulle skyde godt ovenpå de forfærdelige liggende, men at jeg skulle ende med at sætte personlig stævnerekord med 9 point havde jeg aldrig set komme.
 
Knælende
Jeg har kæmpet som en gal med knælende i år, og for første gang hele sæsonen spille det maks. Jeg brugte lige over 20 minutter på de 40 skud og rejste med som den første af alle skytter. Jeg havde skudt 389 point, to point over min stævnerekord. Men vigtigere, hele ni point over mit sæsonbedste. De 389 gjorde mig til den bedste knælende skytte til hele stævnet, det var squ noget af en oplevelse!
 
Liggende
De liggende skulle revancheres ovenpå torsdagens fiasko. Efter en svag start med mange tynde tiere lukkede jeg ret godt og endte på 394 point, et ganske acceptabelt resultat. Efter de første 80 skud havde jeg altså i alt smidt sølle 17 point, og førte efter denne stilling stadig stævnet med 783 point. Det vidste jeg dog ikke da optællingen af papskiverne først går i gang når skydningen er slut.
 
Stående
Til sidst kom de 40 stående skud, min evige udfordring som jeg dog på det seneste er begyndt at gå bedre og bedre. Jeg åbnede jævnt med 93 på de første 10 skud, efterfulgt af en meget dårlig serie på 88 point. Her kunne jeg have smidt alting væk, men jeg formåede at holde hovedet koldt og lukke med to gange 94 point til en samlet stående score på 369. Ikke fantastisk, men som de liggende ganske acceptabelt.
 
Det samlede resultat blev til 1152, stævnerekord med 9 point, og så endda til sådan et stævne. :D
 
Knælende 97 97 96 99 = 389
Liggende  99 97 99 99 = 394
Stående     93 88 94 94 = 367
 
Samlet                            1152
 
Dagen skulle vise sig ikke at være slut for mit vedkommende. Jeg klarede lige præcis cuttet til finalen som nummer 8, i modsætning til liggende var jeg et sølle point indenfor finalen i stedet for et point udenfor. For to dage siden havde jeg overværet damejuniorens "kaos-finale", og nu stod jeg pludselig selv i herrejuniorernes.
Finalen forløb noget blandet, jeg var hamrende nervøs hele vejen igennem. Slutplaceringen blev en 7. plads, det må jeg være svært tilfreds med under alle omstændigheder :D
Finalefeltet bestod af en tysker, en russer, to franskmænd, to schweizere, en tjekke og jeg selv.
 
De liggende skud i finalen. Min træner Mikkel sidder bagved og følger med fra trænersædet. Denne del af finalen var som forventet den der gik bedst for mig. Åbnede svagt med 50.0 i de første 5 skud, herefter 51.0 og 52.2.
Den sidste del af finalen, de stående skud. Egentlig forfærdelig skydning fra min side, men jeg kunne godt nok også mærke at jeg levede.... Jeg står længst til højre i billedet
 
I Suhl er både riffel, pistol, skeet og trapskydning samlet på området, hvilket giver mulighed for at se noget lidt anderledes end vi er vant til som riffelskytter. Her skydes der trap.
I skeetskydning skydes der med shotgun, selvom jeg ikke er meget for at indrømme det er det en smule mere actionpræget end riffelskydning :P
Johan Birkelykke med en sikker træffer under hans konkurrence. Få hundrededele af et sekund efter er lerduen spred ud i hele skoven
En af de sjældne duer som Johan desværre missede
Morten Thomsen rammer en lerdue rent og tilintetgør den under hans konkurrence
Skeet-drengene på udebane med en luftriffel i hånden til "Run and shoot" show-eventet (skiskydning uden ski, men med løbesko i stedet)
På onsdag går turen i Tjekkiet, nærmere bestemt Plzen for at deltage i "shooting hopes" stævnet. Et stævne, hvor niveauet normalt er mindst lige så højt som i Suhl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar